Ιστορία

Ελληνικού Συλλόγου Ανθοδετικής ΙΚΕΒΑΝΑ Σχολής ΟΗΑRA Ιαπωνίας

H ιαπωνική παραδοσιακή τέχνη ΙΚΕΒΑΝΑ της Σχολής OHARA Ιαπωνίας έγεινε γνωστή στην Ελλάδα από τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μπέρτσο, Πρόεδρο του Ελληνοϊαπωνικού Συνδέσμου, ο οποίος είχε την υποστήριξη της Ιαπωνικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Την περίοδο 1979 - 1982 με πρωτοβουλία του Προέδρου Κωνσταντίνου Μπέρτσου διοργα- νώθησαν σεμινάρια ανθοδετικής Ikebana στον Ελληνοϊαπωνικό Σύνδεσμο υπό τη διεύθυνση της Master Reiko Kimura απεσταλμένη στην Αθήνα από τη Σχολή Οhara Ιαπωνίας.

Το 1982, ο Headmaster της Σχολής, Houn Ohara, έστειλε στην Αθήνα ως αντιπρόσωπό του, την κόρη του, Wakako Ohara, Διευθύντρια των 56 Διεθνών Παραρτημάτων της Σχολής, Την κ. Wakako Ohara, συνόδευαν η Master Ryusi Takahashi και η Master Reiko Kimura. Διοργανώθη επίδειξη και έκθεση Ikebana στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεττανία στην Αθήνα. Η Master Ryusi Takahashi παρουσίασε υπέροχες συνθέσεις Ikebana της Σχολής Ohara στο Αθηναϊκό κοινό. Η εκδήλωση αυτή έλαβε πολλούς επαίνους από τα μέσα ενημέρωσης.

Το 1983 ιδρύθη επίσημα ο Σύλλογος Ανθοδετικής Ikebana της Σχολής OHARA Ιαπωνίας με πρωτοβουλία του Προέδρου του Ελληνοϊαπωνικού Συνδέσμου Κωνσταντίνου Μπέρτσου και της Ελένης Πετρακοπούλου η οποία ανέλαβε την προεδρία του Συλλόγου μέχρι το 1992. Μετά την μόνιμη εγκατάσταση της Ελένης Πετρακοπούλου το 1992 στην Ελβετία, παρέλαβαν τη σκυτάλη της προεδρίας Συλλόγου:

ΕΠΟΜΕΝΗ >>